Hämtning av buteljerad whisky

Vårt första fat buteljerades på Arran distillery 1996 på ett first fill bourbonfat. Efter 10 års lagring buteljerades fatet som cask strength utan färgämnen eller kylfitrering. Detta fat togs hem via Scoma i Jever och flaskorna tranporterades därefter av glada andelsägare via Puttgarden till Rödby. Smaken är mycket god. Denna whisky har även recenserats på veckans fredagswhisky: https://veckansfredagswhisky.se/arran-1996-bourbon-vs-sherry.html

Våra 3 nästkommande fat köptes hos Springbank destilleri i Campbeltown 1999. Dessa utgjordes av ett hogshead first fill sherry, ett hogshead first fill port samt en barrel first fill rom. Samtliga fat buteljerades efter 10 års lagring som cask strength utan färgämnen eller kylfiltrering. Även denna gång var vi mycket nöjda med resultatet.

Fat nr 5 köptes utav Bruichladdich distillery 2002 och var ett Port Charlotte med 40 PPM. Detta fat buteljerades efter 10 år med 46% alkoholstyrka och givetvis utan färgämnen och kylfiltrering. Denna whisky är makalöst god. Det finns ju en risk att sherryn tar överhand om det är ett first fill fat men icke denna gång. Whiskyn hade en mycket balanserad smak med jämn avvägning mellan rökighetet och sherrysötma.

Fat nr 6 köptes av Kilchoman distillery som ett hogshead first fill bourbon 2006. Buteljering skedde höste 2016 efter ca 10,5 års lagring. Vi buteljerade whiskyn som cask strength 55,6%. Smaken var fantastisk.

Fat nr 7 köptes från det nystartade Annandale distillery. Fatet är ett sk "Man o Sword" med 45 PPM och det fylldes april 2015.

Fat nr 8 Köptes från det nystartade Ardnamurchan distillery. Fatet är en bourbon barrel med rökighet på 30 PPM och det fylldes i oktober 2018.

Fat nr 9 köptes från det nystartade Isle of Raasay distillery som en peated whisky (52 PPM) som ligger på ett ex Rye fat från Woodford Reserve Distiller och det fylldes i augusti 2021.